Elk woord heeft betekenis
Nicola is microbiologe en onderzoekt een bepaalde bacterie, maar aan het begin van het verhaal stopt de financiering voor dit onderzoek en moet zij er dus ook mee stoppen. Ze heeft echter het idee dat ze tot goede resultaten kan komen en gaat met het onderzoek door.
Daarnaast heeft ze al 7 jaar een relatie met Bee, maar die zet daar, ook aan het begin van het verhaal, een punt achter. Ze vindt dat Nicola zich te weinig uit in hun relatie, bovendien had ze Bee niets verteld over de subsidiestop en dat vormde de aanleiding. Ook op sociaal vlak moet ze dus op zoek gaan naar een alternatief.
Als ze in een restaurant heeft gegeten zit er aan het tafeltje naast haar een man, die haar aankijkt. Ze raakt direct geïntrigeerd door de eenzame blik in zijn ogen. Op een vreemde, maar spannende manier en ook via een omweg weet ze in contact te komen met hem.
We volgen het verhaal via Nicola en zo leren we niet alleen de andere personages kennen, maar ook haar verleden. Hieruit ontstaat een vrij gecompliceerd beeld van wie zij is en dat maakt het verhaal voor mij interessant. Toch vind ik het naar het einde toe onbevredigend worden en dat heeft er volgens mij mee te maken dat elk woord in het verhaal een betekenis heeft en ik dus te veel informatie binnenkrijg die ik niet volledig kan plaatsen. Het is mooi opgeschreven en het verhaal is interessant, maar ik mocht als lezer geen moment mijn concentratie verliezen. Door het lezen van recensies kon ik alles een beetje ordenen. Toch zou ik het een tweede keer moeten lezen om het boek met een tevreden gevoel dicht te kunnen slaan.