Boeiende periode van Parijs
Weer een mooi deel van de Sikkink-trilogie, waarin we over het leven van Abel in het Parijs van eind 19e eeuw lezen, een roerige periode.
Het boek heeft me de ogen geopend over het Parijs uit die tijd. Ik kende Sarah Bernhardt, maar heb haar veel beter leren kennen. Dat geldt zeker ook voor de Commune en de Frans-Duitse oorlog. Hier heeft Wagendorp goed gebruik gemaakt van zijn journalistieke vaardigheden. Voor mijn gevoel een beetje te veel, want dan begon ik Abel te missen.
Maar al bij al heb ik veel opgestoken van het boek en blijft het verhaal van Abel me boeien. Dus hopelijk doorbreekt Wagendorp de trilogie en komt hij met een 4e deel.