Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een boeiende tijdreis

marionwees 11 juni 2024
Het boek 'De goede zoon' had ik met veel plezier gelezen en daarom had ik er vertrouwen in dat dit verhaal me ook zou bevallen, ook al stond het idee van tijdreizen me een beetje tegen.
Het verhaal neemt me meteen mee naar Amsterdam naar de bruggenschilder Rob Hollander, van wie het de taak is om alleen de Amsterdamse en de Schellingwouderbrug te schilderen. Een vreemd, maar komisch gegeven. Vervolgens gaan we terug naar zijn jeugd in Rijssen, waar hij gefascineerd raakt door Chris Vis, een jongetje van zijn leeftijd die met zijn moeder deuren langs gaat om het geloof te verkondigen.
Samen met hem gaat hij het bos in om 'de man in het bos' te bezoeken. Wat is daar gebeurd?
Als hij dan in een latere periode in zijn leven journalist is en een verhaal wil vertellen over zijn medestudenten filosofie, komt hij in contact met één van hen, Icks. Via hem reist hij terug in de tijd en krijgt de. mogelijkheid om iets recht te zetten waarvan hij spijt heeft. Dit is een heel boeiend gedeelte van het verhaal, waarin Rob veel herinneringen terughaalt. Een verhaal met een verrassend einde, waarin je wordt meegezogen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van marionwees

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?