Mixed feelings

marleenleest marleenleest
19 mrt 2024

Hoewel ik achteraf wat gemengde gevoelens heb, bleef ik tijdens het lezen wel nieuwsgierig en las dit boek vlot genoeg, zodat ik het zeker niet met tegenzin gelezen heb (volg je me nog?).

Het was heerlijk om me onder te dompelen in Venetië, met name door de goede sfeeromschrijvingen over de verschillende seizoenen heen, en al het eten wat voorbij komt (ik hoooou van eten ). Ik ben er nog nooit geweest, maar het boek maakt me wel nieuwsgierig! Verder zijn er een aantal bijpersonen die het verhaal naar mijn mening echt maken, vooral Coco! Hier wil ik verder niet zoveel over verklappen, maar door Coco en ook Ruth bleef ik nieuwsgierig.

Met de hoofdpersoon Kat kon ik me helaas niet zo goed identificeren. Dat zal aan de ene kant komen doordat ik in een andere levensfase zit en ik een ander type persoon ben, wel iets meer huismus zeg maar . Maar aan de andere kant, ik heb regelmatig andere boeken waar dat ook zo is met een hoofdpersoon, maar ik het verhaal toch invoelbaar vond. Ik kon Kats gevoelens en houding en ook de relatie met Massimo echter gewoon niet echt “voelen”.

Toch was het wel een mooie roman, zoals gezegd las ik hem zonder moeite of tegenzin uit.

Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van marleenleest