Advertentie

Wanneer pastoor Jack Brooks wordt overgeplaatst naar een klein dorp, zal ze daar samen met haar 14-jarige dochter Flo een nieuwe start maken. Ze zijn wel toe aan wat rust na een huiveringwekkende gebeurtenis in de vorige parochie. Maar Chapel Croft heeft zijn eigen duistere geschiedenis.

500 jaar geleden werden 8 dorpelingen ter dood gebracht op de brandstapel. Onder hen waren twee jonge meisjes. Volgens geruchten spoken zij nog steeds rond en brengt het ongeluk als je deze ‘brandende meisjes’ ziet. 30 jaar geleden verdwenen twee tienermeisjes spoorloos. En de vorige pastoor pleegde 2 maanden geleden zelfmoord.

Jack wil de nieuwe parochie leren kennen, maar niet iedereen blijkt daarvan gediend. Verschillende dorpsbewoners zijn erg op zichzelf en kunnen het niet waarderen dat ze vragen stelt. Ook Flo vindt het moeilijk om aansluiting te vinden, ze wordt gepest, maar sluit uiteindelijk vriendschap. Wanneer er bizarre pakketjes worden bezorgd, Jack terugkerende nachtmerries heeft en Flo een aantal keer brandende meisjes lijkt te zien, besluit Jack op onderzoek uit te gaan. Wat heeft de mysterieuze geschiedenis te maken met deze gebeurtenissen?

Jack en Flo zijn leuke personages die allebei op hun eigen manier zorgen voor spanning en reuring in het verhaal. Jack heeft vooruitstrevende ideeën, graaft steeds dieper en heeft een donker verleden, Flo is een typische tiener die regelmatig onbezonnen beslissingen neemt waardoor ze in gevaar komt.

De spanning wordt langzaam opgebouwd. In het begin zijn de verschillende gebeurtenissen en perspectieven soms wat verwarrend, maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer draadjes met elkaar worden verbonden. En waar het verhaal eerst wat kabbelt, volgen ontdekkingen en gevaren elkaar steeds sneller op, lijkt vrijwel niemand meer te vertrouwen, wordt er een enorme beerput opengetrokken en werkt Tudor toe naar een knallende finale waarin eindelijk alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Deze thriller zit erg goed in elkaar, is sterk, beeldend en vlot geschreven, staat bol van onderhuidse spanning en dreiging, is soms gruwelijk, mysterieus en heeft een vleugje horror. Een aanrader!

Reacties op: Brandende meisjes

103
Brandende meisjes - C.J. Tudor
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners