genieten met hoofdletters
En toen was daar een mail van de Verhalenfabriek waarin dit tussendoortje zat. Het aanbod om ‘Geluk met een slokje whisky’ geschreven door Simone Steenkamp te mogen lezen.
Deze auteur is voor mij nog onbekend en ik kwam er achter dat er nog 2 andere tussendoortjes zijn verschenen. Ook deze ken ik nog niet.
In ‘Geluk met een slokje whisky’ neemt Simone je als lezer mee naar het prachtige Schotland. Het land van de whisky en de stoere schotten.
Het verhaal gaat over Milou. Zij erft in Schotland het huisje van haar oom. Met deze oom is er geen contact geweest en de vraag is dan ook waarom erft zij dit huisje.
Ze begint bij het begin en start met een schoonmaak en opruiming voordat ze plannen maakt om het huisje te verkopen.
Het huisje is onderdeel van een klein dorp. Zij leert de mensen van dit dorp langzaam kennen en krijgt verhalen te horen over haar oom. Er is een persoon die haar aantrekt maar daar loopt ze tegen een muur aan voorlopig.
De symboliek in dit verhaal ‘opruimen’. Herinneringen van vroeger en hoe het nu is, het maken van keuzes in het leven en hoe bewandel je nieuwe paden?
Voor mij was dit echt met hoofdletters een super feelgood waar ik echt van heb kunnen genieten. Hoe de omgeving is beschreven hoe meer ik er van kon genieten.
De tegenpolen Stanley en de nieuwe vlam maakten dit verhaal zonder veel details extra prettig om van te genieten een echt romantisch verhaal.