heerlijk tussendoortje met de nodige humor

MarlousVisser 08 september 2025
Als vaste recensent voor de Verhalenfabriek mocht ik dit keer 'Met heel mijn hart' geschreven door Janneke Spijkerboer lezen.
Babet is niet iemand die graag in de spotlights staat, maar op het moment dat haar beste vriendin Flo door haar vriend Thijs ten huwelijk wordt gevraagd, heeft Babet nog niet helemaal door dat zij de Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke stand, Babs wordt van Flo. Ze moet alleen aan wat voorwaarden voldoen om dit te mogen. Ze moet daarvoor een nep huwelijk gaan voltrekken.
Hoe zal dit voor Babet gaan verlopen? En dan verschijnt daar ene Jerry op het toneel, een knappe man, maar wat houdt deze man verborgen?

Janneke Spijkerboer is voor mij nog een onbekende schrijfster op het moment dat ik ben gaan lezen, maar jeetje wat een plezier heb ik tijdens het lezen van dit verhaal mogen hebben. Elementen als liefde, vriendschap gecombineerd met humor maken dit verhaal tot een heerlijk tussendoortje.

Het verhaal is herkenbaar, goed doordacht in een fijne context geschreven. Herkenbaar doordat je de praktijk er deels in kan terugvinden, maar ook de humor in de vorm van grapjes maakten dat ik door dit verhaal heen vloog.
Al met al leverde dit dus een paar ontspannen leesuurtjes op en dat is wat ik zeker zoek ineen tussendoortje. Het is op een prettige manier geschreven en de echte feelgoodliefhebbers komen met dit verhaal hoe dan ook tot hun recht, een echte aanrader dus!

Bedankt @verhalenfabriek voor de mogelijkheid om dit verhaal te mogen lezen.

Meer recensies van MarlousVisser