bijzonder herkenbaar en invoelend
Na eerder ‘Misleid’ te hebben mogen lezen mag ik nu ook ‘Wat als liefde zo begint’ geschreven door Yvonne Kersten.
In dit verhaal leer je Sophie kennen. Sophie staat op een punt in haar leven dat ze het roer om wil gooien en niet bij de pakken neer gaat zitten. De eerste stap die ze neemt, is naar de sportschool gaan. Dit lijkt een goed begin, maar daar komen de verraderlijke vlinders om de hoek kijken. Maud verschijnt en die brengt Sophie ‘ uit balans’. Sophie doet haar best om zich open te stellen, maar Maud is toch iets minder makkelijk te bereiken. Lukt het om deze muren af te breken?
Sophie is herkenbaar en realistisch beschreven. Het is in dit verhaal een prachtige tegenpool van Maud. Het is herkenbaar, realistisch en voelbaar geschreven. De zoektocht naar zichzelf, de manier van zelfontwikkeling tegenover de gesloten lijkende houding van Maud maken dat dit verhaal boeit en binnenkomt.
Het is geen verhaal met grootse gebeurtenissen, maar juist de ontwikkeling van Sophie en tussen haar en Maud bleven zo natuurlijk boeien dat het verhaal je raakt.
Een herkenbare boodschap voor vele mensen in dit verhaal, al vind ik dat persoonlijk ook moeilijk.
Kersten heeft opnieuw een geslaagd tussendoortje geschreven, prettige schrijfstijl, herkenbaar en realistisch beschreven. Heerlijke uurtjes voelbaar leesplezier.