verhaal maakt indruk en laat je nadenken
Nimf, een bijzonder boek, geschreven door Alida van Sambeeck.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt door alleen al het feit dat het geschreven is door iemand uit het werkveld. Ik werd nieuwsgierig naar de totstandkoming van toch wel een onderwerp dat voor mensen een taboe kan zijn.
Het verhaal begint apart. Dimf is op zoek naar oppervlakkige seksuele ervaringen en vooral zonder de verbinding met een persoon. De zoektocht naar afleiding, zonder dat je iets verplicht bent naar elkaar. Dan blijkt dat deze zoektocht toch een vorm van verbintenis oplevert. Deze verbintenis blijkt nodig te zijn om heftige trauma’s uit het verleden te helen en vertrouwen in liefde te herstellen.
Door de switch tussen het heden en het verleden is het verhaal prachtig opgebouwd. De nieuwsgierigheid wordt constant gewerkt naar waarom Dimf en Harm getraumatiseerd zijn. Langzaam wordt er iedere keer een stukje prijsgegeven van een leven vol gebeurtenissen die tot de trauma’s leiden.
Het is allemaal zo realistisch beschreven dat het verhaal binnenkomt, soms zelf persoonlijk heel dichtbij en zet je ook tot nadenken over diverse onderwerpen. Gewelddadige relaties hoor je vaak pas over als het in feite te laat is, maar het is er meer dan je denkt en op zoveel verschillende manieren.
Het verhaal laat je zien dat opnieuw beginnen zeker mogelijk is, dat je dingen kan accepteren, een plekje geven, maar vooral lief te zijn voor jezelf.
Bedankt @Ambilicous voor het recensie-exemplaar.
Bedankt @Ambilicous voor het recensie-exemplaar.