prachtig verhaal met duidelijke boodschap
Samen met mijn zoon bekeek ik het prentenboek ‘Muis wil vleugels’ van Cleo Doeve.
Dit bijzondere prentenboek met prachtige illustraties, aldus mijn zoon, gaf ons een leuke leeservaring. Naast de illustraties lees je een vrolijke, rijmende tekst die we samen hebben bekeken.
‘Muis’ kent een groot doorzettingsvermogen om zijn droom hoe dan ook na te jagen. Het is voor iedereen een herkenbaar verhaal dat gaat over geloven in jezelf, doorzetten en bereiken wat je wil bereiken.
Het verhaal wordt op zo’n leuke, positieve manier gebracht dat het verhaal duidelijk overkomt. Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier tot zes jaar zeker.
Het verhaal is op rijm geschreven. Dit was boeiend en hield de aandacht vast. Opmerkelijk sterk vond ik de rijke taal in de zinnen, waardoor het juist de woordenschat van een kind nog meer zal stimuleren.
De illustraties zijn passend bij het verhaal, laten een hoop zien en je wordt het verhaal rond Muis ingetrokken waardoor je de emoties wel wat meer voelt.
Het is een prachtig verhaal dat kinderen aanmoedigt waar een wil een weg is.
Het is een prachtig verhaal dat kinderen aanmoedigt waar een wil een weg is.