De zilveren krijgers
Het leven van de visser John zal nooit meer zo worden als eerst. Hij moet keuzes maken waarvan hij ooit had verwacht deze te hoeven maken. Hij krijgt te maken met dood en oorlog en vindt zichzelf er middenin. George gaat een heel andere strijd aan dan degene die hij dacht te moeten voeren en laat alles achter zich. Generaal Walker daarentegen gaat juist op zoek naar bondgenoten, maar ook dat gaat niet zonder gevaar. Hoe passen deze verhaallijnen samen?
Calicioglu zet hier een wereld neer die zo gedetailleerd wordt uitgewerkt, dat het soms lijkt alsof je een film kijkt I.p.v. een boek leest. Met momenten was het juist daardoor iets lastiger om er doorheen te komen, maar uiteindelijk is dit wel wat het verhaal verdient .
Een fantasy waarin zoveel verschillende thema's aangehaald worden. De politieke spelletjes die doen denken aan de hedendaagse situatie. Het ontstaan van vriendschappen en het geloven in jezelf en boven jezelf uitgroeien. Maar ook dood en verderf schrikt Calicioglu niet voor terug in dit verhaal. Waar ik eerst dacht dat het meer een Young adult zou zijn, kom ik daar na het lezen van dit boek echt op terug.
De spannende scènes volgen elkaar op en naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds lastiger om het boek weg te leggen. Dit zal zeker ook liggen aan de verschillende verhaallijnen die op een mooie manier samenkomen. Het einde echter......dit laat je gewoon verlangen naar meer.
De zilveren krijgers is een fantasy boek waar je echt de tijd voor moet nemen om het te lezen en te begrijpen. Een boek dat het verdient om verslonden te worden en dat je achterlaat met een hoop vragen en een verlangen naar het volgende deel. Absoluut een aanrader!