De laatste tovenaar
De laatste tovenaar - Judith Verboekend. Books of mouse. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Arinelle en Rhakko staan voor grote uitdagingen. Ze moeten bondgenoten vinden en daarnaast een manier om te zorgen dat hun dochter veilig blijft. Het aanstaande huwelijk van Arinelle helpt daar niet bij... Daarnaast worstelt Hifnr met allerlei gevoelens en haar "taak" wordt steeds lastiger. Ook Elrim ontwikkelt zich en komt voor grote, bepalende keuzes te staan. Wat betekent dit allemaal voor Mytran, de "laatste tovenaar"......toch?
Verboekend weet ook in dit tweede deel de lezer te boeien met een gedetailleerd verhaal. Zowel qua beschrijving van personages alsook de plaatsen waarin het verhaal zich afspeelt. Het is hartstikke fijn dat er een lijst met personages voorin het boek staat.
Waar in deel 1 voor mijn gevoel meer het romantische aspect naar voren kwam, wordt in dit deel meer aandacht besteedt aan de politieke spelletjes en intriges. De nodige martelingen en omschrijvingen van geweld, passen hier heel goed bij, aangezien deze net zo heerlijk gedetailleerd worden neergezet.
De ontwikkeling van personages is ook voldoende aandacht voor. Een van de favorieten, is Hifnr. Het sarcasme, de sadistische trekjes en doen wat nodig is. Dit alles met een mix van zwarte humor en vastberadenheid. Heel benieuwd naar haar verhaal in het volgende deel.
Behalve de inhoud, is dit boek ook gewoon een waar pareltje om te zien en in de kast te hebben staan. Dit is zonder twijfel een verhaal dat het verdient om vaker dan één keer gelezen te worden. Maar dat einde.....wat doet Verboekend ons aan.....ze laat je zonder twijfel verlangen naar het volgende deel.
"De laatste tovenaar" neemt je als lezer meteen mee en laat de werkelijkheid vervagen. De details maken het echt en de personages met allemaal hun eigen karakter en groei, zorgen ervoor dat je dit in 1x uit wilt lezen. En het uiterlijk en binnenwerk zijn gewoon prachtig!