Vlucht van de raaf 2
Rik heeft een droom. Namelijk gitaarheld worden in een wereldberoemde rockband. En zijn saaie leventje als ambtenaar gaat hij nu achter zich laten, om deze droom na te jagen. Om deze droom te verwezenlijken, moet hij ook talent en de juiste mensen om zich heen hebben. Lukt het hem uiteindelijk om zijn doel te bereiken?
Rik wordt neergezet als een persoon met een grote droom, waarvoor hij werkelijk alles zou doen om te bereiken. De mensen die hij kwetst en de leugens die hij zichzelf en anderen vertelt, worden allemaal op de koop toegenomen. Het doel heiligt de middelen. Menke heeft Rik echt op een heel goede wijze neergezet en als lezer kijk je echt door de ogen van Rik. Heel goed gedaan.
Qua aantal pagina's snap ik dat het verhaal im 2 delen is opgedeeld. Namelijk "Deel 1: Vervlogen dromen" en "Deel 2: Ierland is het einde". Dit heeft echter, naar mijn idee, geen verdere betekenis, aangezien het verhaal in deel 2 daar verder gaat waar deel 1 stopt. Het is dus echt noodzakelijk om deel1 eerste te lezen, wil je de rest van het verhaal kunnen begrijpen.
Dit boek voelt als een constante drang om iets te bereiken en daarbij worden gevoelens genegeerd. Het is een verhaal dat aanzet tot nadenken. En niet een verhaal wat zo heel makkelijk weg leest. De combinatie met de muziekwereld is heel mooi gedaan. En wat leuk dat er gebruik gemaakt wordt van enkele voetnoten om nummers aan te duiden.
"De vlucht van de raaf" neemt je mee in het verhaal van Rik. Waarbij één doel nagestreefd wordt en al het andere niet meer telt. Een verhaal waarin emoties mooi omschreven worden en tegelijk keihard over grenzen gegaan wordt. Voor lezers met affiniteit met muziek, is dit een extra aanrader! En of het doel behaald wordt? Begin maar snel met lezen dan.....