Sprookjes uit het Efteling Grand Hotel
Een boek met een prachtig, kleurrijke kaft waarop het Grand Hotel centraal staat. Het voelt alleen al magisch als je er naar kijkt. De titel bestaat uit blinkende, gouden letters en het nodigt gewoon uit om opgepakt en gelezen te worden.
Dit boek bevat 9 nieuwe sprookjes. Elk sprookje beslaat een kleine 10 pagina's en is verrijkt met prachtige illustraties. De verhalen bevatten een duidelijke structuur qua inleiding, kern en slot. Je hebt echt het gevoel dat een verhaaltje "klaar" is na die 10 pagina's.
Het thema "goed en kwaad" komt in deze sprookjes, zoals ik veel klassiekers, ook duidelijk naar voren. Maar wel op een kindvriendelijke manier. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een flinke dosis humor, waarvan je als volwassene ook moet grinniken.
Alleen sommige namen. Die moet je toch echt wel een paar keer lezen voordat je weet wat er staat. Wat dan weer heel goed gedaan is, is dat ondanks dat het 9 afzonderlijke sprookjes zijn, er ook terugkomende elementen zijn. Zoals natuurlijk het Grand Hotel.
Sprookjes uit het Efteling Grand Hotel is een waanzinnig mooi, uitnodigend boek. Originele sprookjes en prachtige tekeningen. Geschikt voor jonge en gevorderde lezers. Een prachtexemplaar voor in de kast.