Advertentie

Wolfsangel: Apollo, Johan Vandevelde

Wolfsangel Apollo gaat over het leven van de twee Brusselse jongens Jarne en Natham, ze zijn beste vrienden. Natham en zijn familie zijn van Griekse afkomst, hij heeft een oudere broer Dimitri en een jonger zusje.

Jarne en zijn klas zijn op sneeuwklassen in het buitenland, als ze horen dat er in België een staatsgreep is gepleegd door de extremistische partij voor Natie en Orde, de PNO. België is niet meer hetzelfde maar verkeert in oorlog. De koning is met zijn familie gevlucht naar het buitenland, partijleiders worden gearresteerd en de grondwet is afgeschaft. Er heerst angst en geweld en racisme is gewoon toegestaan.

De PNO heeft van de ene dag op de andere dag heel België in zijn macht. En beschikt over veel middelen om dat zo te houden. Elke dag komt er wel een nieuwe regel bij, er geldt een avondklok, als je op straat wil komen draag je een uniform… Alsof de geschiedenis zich herhaalt.

Een sterk verhaal met een interessant onderwerp. En hoewel het volkomen onmogelijk lijkt dat er ooit een staatsgreep zou plaatsvinden in België, is het zo realistisch geschreven. Een combinatie van geschiedenis, heden en toekomst.

Reacties op: Wolfsangel: Apollo

14
Wolfsangel: Apollo - Johan Vandevelde
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00
E-book prijsvergelijker