Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Prachtig boek!

Maya Huybrecht 03 maart 2026
Mykene speelt zich af in het oude Griekenland en vertelt het verhaal van Helena, Klytemnestra en Agamemnon. Ik had me verwacht aan een boeiend verhaal en aan een grondige refresh van mijn kennis over de Trojaanse oorlog en de Griekse mythologie. Ik kreeg zoveel meer:
Ik hoorde de wijn vloeien aan het Spartaanse hof tijdens de feestelijkheden rond Dionysos. Ik treurde toen Klytemnestra haar eerste man verloor. Ik voelde oprechte gruwel en verdriet ten aanzien van het lot van Iphigenia. Mijn bloed raasde net als bij Klytemnestra door mijn aders wanneer haar wraakzucht aanwakkerde. Ik voelde zoveel, en dit had ik volledig te danken aan de beeldende schrijfstijl van Jacqueline Zirkzee. Nooit eerder leek het oude Griekenland met zijn tradities en goden zo dichtbij. Ik moest echt even afkicken na het uitlezen van dit boek ;-)
Ik kan bijgevolg niet anders dan dit boek warm aanbevelen. 5 welverdiende sterren!

Meer recensies van Maya Huybrecht

Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.