Vreemd bloed: geheimen, beschuldigingen en ... moord
Niet één, maar twee mysteries zorgen ervoor dat de spanning hoog oploopt in Vreemd bloed. Enerzijds is er Harold, de partner van hoofdpersonage Mare, die door een anoniem persoon wordt bestempeld als moordenaar.
Anderzijds beleeft Mare zeer merkwaardige dingen in het zorghotel waar ze een week als vrijwilliger komt meedraaien. De sfeer tussen de vrijwilligers is erg gespannen. Er zijn geheimen in het spel die het daglicht niet mogen zien. Hoever gaat iemand om een duister verleden verborgen te houden?
Ik ga er niet omheen draaien: de giftige sfeer in het zorghotel, de oudjes voor wie de vrijwilligers zorgen, die vaak erg assertief (en komisch) uit de hoek komen, en de geladen sfeer doorheen het hele verhaal: ik heb hier zó van genoten! Auteur Marly Van Otterloo zorgt er met haar vlotte schrijfstijl voor dat je direct in het verhaal zit en dat je reikhalzend uitkijkt naar elk vrij moment om verder te kunnen lezen.
Dan dat einde! Wat mij betreft het perfecte einde van een verhaal dat sowieso al hoog zat qua spanning en entertainment gehalte. I loved it! Een absolute top thriller!