Leuk onderwerp, slechte uitwerking
Het boek Moedercode sprak mij heel erg aan bij het lezen van de beschrijving. Helaas maakt het boek deze verwachtingen niet waar.
Het speelt zich af in de niet al te verre toekomst, waar de mensen een soort virus loslaten dat de mensheid langzaam uitgemoord. Een groep wetenschappers zoekt een oplossing, en komen op het idee om kinderen door genetische manipulatie resistent te maken en ze door robotmoeders op te laten voeden. Deze kinderen hebben lange tijd geen contact met andere mensen. Als ze dan eindelijk bij elkaar komen gaat er iets mis met de robots, en moeten de wetenschappers die alles van een afstand gevolgd hebben ingrijpen.
Het idee leent zich heel erg voor een uitwerking waarbij ideeën als 'wat is dan moederliefde?' Uitgewerkt hadden kunnen worden. Helaas gaat het boek nergens de diepte in. Door de vele wisselingen in het perspectief blijft alles heel erg oppervlakkig. Er worden veel wetenschappelijke termen gebruikt en dit zorgt er in combinatie met de vele personages voor dat het boek soms verwarrend is.
Hoewel het verhaal op zich lekker wegleest is het geen boek wat ik snel aan anderen zou aanraden.