Advertentie

“Op zijn zestiende vluchtte Rymus van huis en ging het leger in. Nu is hij sergeant in de Koninklijke Garde, een elitekorps dat misdaden onderzoekt en bescherming biedt. Hij denkt nauwelijks terug aan zijn verleden, totdat zijn ouders ineens voor zijn neus staan. Als hij hoort dat ze zijn hulp nodig hebben, beseft hij één ding: ze zijn wanhopig.
Wat begint met een eenvoudige aangifte, verandert in een netelige zaak vol ethische dilemma's en onverwachte ontwikkelingen.
Kan Rymus zijn ouders helpen? Of blijkt het verleden te sterk voor hem?
Oragayn is een meeslepende roman over de zoektocht naar veiligheid en vrijheid – en de prijs die daarvoor moet worden betaald.”

Als je houdt van Nederlandstalige fantasy boeken dan is Oragayn een absolute aanrader! Ten eerste heeft auteur Ninja Paap-Luijten de karakters ontzettend goed uitgewerkt. Het boek is geschreven vanuit meerdere perspectieven en elk personage heeft echt zijn eigen karakter. Elk personage is daarnaast ook nog eens ontzettend goed uitgewerkt door de auteur. Hierdoor voelen ze levensecht aan en leef je met ze mee. In elk hoofdstuk wordt er continu gewisseld tussen de karakters, toch wordt het nergens verwarrend. Je weet constant met wie je aan het meelezen bent. Dit is ontzettend prettig.
Daarnaast heeft de auteur de wereld in Oragayn goed weten op te bouwen. Er leven vampiers, elfen, mensen, dwergen en Oragayn in de wereld. In het begin is het heel even wennen als je ontdekt dat iemand ineens een vampier is, maar de manier waarop deze verschillende wezens worden beschreven is uniek en iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Vampiers zijn natuurlijk een soort waar al veel over is geschreven maar Ninja Paap-Luijten heeft er naar mijn mening een originele twist aan kunnen geven. Ook is het ontzettend knap dat de auteur een nieuwe taal in het boek introduceert. Af en toe worden er woorden of zinnen in die taal gesproken. Hierdoor komt de wereld nog meer tot leven.
“Fréyutan is ontstaan in tijden van onderdrukking en demalesh,’zei Rijkaren. Er was geen directe vertaling voor het woord demalesh. Het was een verzamelwoord voor ellende, duisternis, ontnomen vrijheden en wanhoop. Een uitdrukking voor een periode waarin er meer Kwaad dan Goed was.”
De auteur heeft een erg beschrijvende schrijfstijl. Hierdoor kan je de omgeving goed voor je zien tijdens het lezen. Toch was dit voor mij ook een klein nadeel omdat Oragayn op sommige punten hierdoor wel wat langdradig weglas en ik mezelf soms er echt even toe moest zetten om door te lezen.

Ninja Paap-Luijten heeft over het algemeen een tof en uniek fantasyverhaal weten neer te zetten met Oragayn. Aan het einde van het boek heeft ze nog wat vragen open gelaten die misschien wel in een volgend boek beantwoord zullen worden. Mij heeft ze in ieder geval nieuwsgierig gemaakt!

Reacties op: Uniek fantasy verhaal

25
Oragayn - Ninja Paap-Luijten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker