Een onverwachte ontmoeting die alles verandert, een meeslepende feelgood over tweede kansen.

Mery Todde 28 juli 2025
Zal ik je ooit terugzien? van Olivia Demarie is zo’n boek dat je oppakt voor “even een hoofdstuk” en voor je het weet heb je uren verder gelezen. Met scherpe observaties, kwetsbare emoties en een flinke dosis hoop weeft Demarie een verhaal dat zowel herkenbaar als ontroerend is.

Centraal staat Charlotte, een jonge vrouw die met horten en stoten haar weg probeert te vinden in een wereld waarin ze zich vaak verloren voelt. Haar verleden is als een schaduw die steeds net buiten beeld blijft, maar haar keuzes toch bepaalt. Charlotte’s struikelingen, letterlijk en figuurlijk, maken haar geloofwaardig en menselijk. Je leeft met haar mee, juicht haar toe, en soms wil je haar een liefdevolle schop onder de kont geven.

Tegenover haar staat Nick, een man die zijn leven ogenschijnlijk op orde heeft tot een ontmoeting alles verandert. Zijn kant van het verhaal geeft het boek een mooie balans: niet alleen vrouwen worstelen met twijfels, verwachtingen en hartzeer.

Wat dit boek bijzonder maakt, is de subtiele manier waarop Olivia Demarie zware thema’s verwerkt in een luchtig, warm verhaal. De dialogen zijn sprankelend, de chemie tussen de hoofdpersonen is voelbaar en de schrijfstijl is toegankelijk zonder simplistisch te worden. Het tempo is prettig en nodigt uit tot doorlezen, terwijl de onderliggende emoties beklijven.

Zal ik je ooit terugzien? is meer dan een romantisch verhaal. Het gaat over durven loslaten, kiezen voor jezelf, en het vertrouwen dat soms, als je het het minst verwacht, het leven je precies geeft wat je nodig hebt.

Een aanrader voor iedereen die houdt van een feelgood met diepgang, imperfecte helden en de hoop op een nieuw begin.

Meer recensies van Mery Todde