De school voor Jongens en Meisjes
In dit vervolg op De school van Goed en Kwaad lezen we verder over Agatha en Sophie. Beide meisjes zijn terug in Gavaldon, maar zijn daar niet 100% gelukkig. Door een wens van Agatha heropent hun sprookje en worden ze terug gevoerd naar De school van Goed en Kwaad die een metamorfose heeft ondergaan en is verandert in De school voor Jongens en Meisjes. De twee scholen staan op punt van oorlog met elkaar en het is opnieuw aan Sophie en Agatha om dit te voorkomen.
Ik vond dit boek iets minder pakkend dan het eerste deel. Ik herkende teveel van het eerste deel waardoor het voor mij leek alsof de auteur in herhaling viel, vandaar ook de drie sterren ipv vier. Ik vond de karakterontwikkeling van Sophie zeer sterk. Ze moet accepteren dat ze volwassen worden en dat hier een veranderende rol van vriendschap bij hoort.