Verboden liefde in de Egyptische oudheid

Auteur: Ellis van Zijll
Uitgever:godijnpublishing
Genre: fantasie, romantisch, YA
Rating: ⭐⭐⭐⭐

Samenvatting:
Yanara leidt een rustig leven als dochter van de tempelpriester. Samen met haar tweelingzus, Asenath, assisteert ze bij de dagelijkse rituelen. Helaas komen er steeds minder mensen opdagen bij deze diensten. Het geloof in de goden verwatert en dit lijkt onomkeerbaar. Dan verschijnt er een boodschapper van de Oppergod Ra. Hij nodigt de mensen uit afgevaardigden te sturen naar het Hof der Goden. Hen wordt een kans geboden bij de goden in de leer te gaan. Yanara start samen met haar zus de zoektocht naar het hof. Zij weten dit ook daadwerkelijk te vinden en worden beide gekoppeld aan een god. Al snel wordt duidelijk dat er heel wat meer op de achtergrond speelt dan alleen het overdragen van kennis. Het is aan Yanara om dit te ontrafelen en tegen te houden.

Mening:
Ik heb het verhaal met enorm veel plezier gelezen. In het verhaal moet Yanara een enorme ontwikkeling doormaken om alles uiteindelijk tot een goed einde te brengen. Ik merkte ook een ontwikkeling in het schrijfwerk an zich. De eerste hoofdstukken vond ik van mindere kwaliteit. Hier had van mij meer uitgewijd mogen worden over de daadwerkelijke zoektocht naar het hof. In andere recensies las ik dat het middenstuk inkakte. Hier ben ik het niet mee eens. Juist in het middenstuk plant Ellis heel kundig kleine stukjes informatie die je als lezer enorm aan het denken zet over de beweegredenen van de verschillende personages. Het plot was goed uitgedacht, maar ook met een groot open einde. Ik verwacht dus nog wel een deel twee, want ik heb nog veel te veel onopgeloste vraagstukken. Ik was bang dat - omdat het over de Egyptische oudheid gaat - er ontzettend moeilijke namen en begrippen in de tekst zouden staan. Dit was zeker niet het geval. Ellis neemt je goed mee in de verschillende betekenissen en herhaalt dit door het boek heen nog een paar keer zonder dat het voelt dat ze in herhaling valt. Daarnaast is er aan het einde ook een lijst opgenomen met de verschillende namen en begrippen.

Meer recensies van Michelle van Doorn | M.H.J. Igel