Must read
MUST READ + REVIEW: Schaduwkind
Auteur: @rutasepetysauthor
Uitgever: @moonuitgevers
Genre: YA, historisch roman, tweede wereldoorlog, drama.
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
"Deze drie landen [Baltische staten] hebben ons geleerd dat liefde het machtigste leger is... - liefde onthult aan ons de waarlijk wonderlijke aard van de mens." - Ruta Sepetys.
Wow, wat heeft Ruta een adembenemend boek geschreven. Nadat ik Zout van de zee had gelezen (ook ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️), heb ik alles van haar op mijn tbr gezet. Ook met dit boek heeft Ruta mij totaal omver geblazen. In het verhaal volg je de tiener Lina die samen met haar broertje en moeder midden in de nacht uit hun huis gerukt worden door de Sovjet-polotie. Na een gruwelijke treinreis belanden ze in een werkkamp. Ruta schetst zo'n levensecht en gruwelijk beeld. Het is heel goed merkbaar dat dit boek gebasseerd is op onderzoek en ooggetuigenverslagen. Het boek kenmerkt zich door korte hoofdstukken waarbij je in een vaart door het verhaal wordt getrokken. Een enorme aanrader!
Auteur: @rutasepetysauthor
Uitgever: @moonuitgevers
Genre: YA, historisch roman, tweede wereldoorlog, drama.
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️