Ingrijpend en waarheidsgetrouw
Auteur: Bas von Benda-Beckmann
Uitgever: @uitgeverijquerido
Genre: non-fictie, onderzoek, historisch, tweede wereldoorlog. waargebeurd
Waardering: ⭐️⭐️⭐️⭐️
In 'Na het achterhuis' word je meegenomen in de reis die de 8 onderduikers gedwongen moesten ondergaan. Het boek is volledig gebasseerd op historisch onderzoek. Het eerste hoofdstuk vertelt duidelijk hoe het boek is opgebouwd. Naast informatie over de 8 onderduikers wordt een duidelijk beeld geschapen hoe de verschillende kampen functioneerden en hoe de omstandigheden ten tijde van het verblijf van de onderduikers waren. In het boek zijn veel foto's opgenomen, waarvan sommige de brute omstandigheden pijnlijk hebben vastgelegd.
Ondanks dat het een boek gebasseerd op onderzoeken is, leest het makkelijk. Er is een goede afwisseling tussen informatie over de kampen en de organisatiestructuur, ervaringen van ooggetuigen en het verhaal van de onderduikers. Mede door deze afwisseling is dit zwaar beladen onderwerp goed te lezen.
Dit boek geeft een veel breder beeld dan alleen het verhaal van de 8 onderduikers, maar dit komt - wat mij betreft - het boek alleen maar ten goede. Je kunt op die manier een veel beter beeld krijgen van de omstandigheden en de ontberingen die de onderduikers moesten doormaken.
Auteur: Bas von Benda-Beckmann
Uitgever: @uitgeverijquerido