Geweldig debuut met een zeer passende titel !!
Onverwachts wordt Joyce op een ochtend uit haar huis ontvoerd en naar een psychiatrische privé kliniek gebracht. Hardhandig wordt ze in een auto gesleurd en als antwoord op haar vraag: waarom… krijgt ze te horen dat dit in opdracht is van Frederick, haar psychiater waar ze een jaar onder behandeling was. Maar zij is nooit bij hem onder behandeling geweest.
Ze heeft hem leren kennen op de verjaardag van haar broer Kevin en ze gingen daarna geregeld samen een kop koffie drinken. Wat wil die Frederick van haar?
Ze wordt opgesloten in een kamer en merkt al gauw dat ze niet de enige vrouw is die in deze kliniek verblijft. De vrouwen worden gehersenspoeld door deze gestoorde psychiater en Joyce ontdekt dat ze in een nachtmerrie is beland. Ze bedenkt een plan om te vluchten, maar dit is onmogelijk vanwege de hermetisch afgesloten deuren. Een aantal keer op een dag moet ze naar een ruimte waar ze “behandeld” wordt. Deze Frederick gaf mij van meet af aan een onbehaaglijk gevoel en naarmate je verder in het verhaal komt weet je dat hij een gestoorde gek is.
De schrijfster heeft een vlotte en meeslepende schrijfstijl en heeft mij vanaf de eerste bladzijde het verhaal ingetrokken. Het boek wegleggen was geen optie, dus heb ik deze meesterlijke misdaadroman in één adem uitgelezen. De spanningsboog en de wendingen in dit verhaal hebben mij volledig aan het boek gekluisterd. Ook de personages en in het bijzonder van Joyce zijn beeldend geschreven.
Ik heb van dit boek genoten en hou zeker Gytha de Boer in de gaten, want ik kan er nu al naar uitzien naar een eventuele volgende. Aanrader !