Heftige geheimen !
Ik vond het geen fijn boek om te lezen. Tenenkrommend heb ik dit verhaal gelezen over pedofilie wat op zich al een heftig onderwerp is.
Marianne, de vrouw van Remon vond ik een labiel en tevens ook een wispelturige vrouw. Ze houd nog van haar man, ondanks de mishandelingen en de wetenschap dat haar man een pedofiel is....?
Dat is toch niet te geloven? Van een persoon houden die een narcist is en het leven van veel mensen tot een hel gemaakt heeft? Wat voor een vrouw ben je als je in de rechtzaal de moeder van drie misbruikte kinderen inelkaar ziet storten en dat je dan denkt: mens, stel je niet aan…ze zijn alleen maar aangerand en niet verkracht.! Ik kreeg ook een behoorlijke antipathie voor deze Marianne net zoveel als voor Remon. Dit verhaal wordt hoofdzakelijk verteld vanuit het perspectief “de vrouw van een pedofiel”
De schrijfwijze vond ik niet prettig en soms warrig. Ook lees je te vaak tegenstrijdigheden. Het is lang geleden dat ik zo’n slecht boek gelezen heb en waar ik me zo aan heb geërgerd.
Ik zal dit boek dan ook niet aanraden omdat het niet realistisch is en daarbij zijn de herhalingen storend.