Advertentie

Ik kan hier heel kort over zijn: het boek leest als een trein! In een mum van tijd had ik de laatste woorden gelezen en deze gaven mij een voldaan gevoel.

De personages zijn sterk neergezet, maar vooral Frank en Roos springen er uit. Het verhaal wordt verteld vanuit hun perspectief. Lekker korte hoofdstukken met als titel de naam uit wiens perspectief verteld wordt.
Je voelt deze hoofdpersonen groeien; zowel in het verhaal als in hun levens. Prachtig om te lezen!

De proloog zorgt al voor een spannend begin wanneer het lichaam van een vrouw wordt gevonden. Lange tijd is het in het verhaal niet duidelijk van wie het lichaam is. Je wordt een beetje op het verkeerde been gezet en dat vind ik een groot pluspunt in dit verhaal.

De andere personages spelen toch een onverwacht grote rol in dit verhaal en dat houdt de boel spannend; je weet niet welke kant het in zal gaan.
Ze worden ook steeds menselijker in hun gedragingen.
"Twee vreemden, in een bijna lege eetzaal, verbonden door verdriet. Voor het eerst voelde het verlies niet fysiek pijnlijk."

Zoals ik al eerder aangegeven heb is de plot onvoorstelbaar; dit had ik niet kunnen bedenken.
Het grote geheim is nog groter en ook menselijker dan ik gedacht had. Het verleden speelt op en doet zich onverwachts gelden.

"Een gewond dier is gevaarlijk"
"Een ouder vol zelfhaat kan een kind geestelijk kapotmaken."

'Winterberg' is een aanrader.

Reacties op: 4,5/5* Een aanrader!

96
Winterberg - Kiki van Dijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker