Aanrader voor jong en oud
Hoe voelt het om tegen een muur van stilte te botsen, terwijl ze alleen maar willen begrijpen?
De schrijfstijl is helder. Michael weet de juist toon te vinden voor een jong publiek, zonder de ernst van het onderwerp te verliezen. Door de korte hoofdstukken en de afwisseling tussen toen en nu blijf je geboeid tot de laatste pagina. Ik leefde en voelde mee met elke emotie.
Het raakt me telkens weer: hoe mensen hier leefden, leden en verder moesten. En wat de oorlog nog generaties lang nalaat.
Dit boek is een aanrader voor jong én oud.
En François? Die heeft op het einde nog een boodschap voor ons allemaal. Eentje die blijft hangen.
Wat dit boek extra bijzonder maakt, zijn de moie hoofdstukken die beginnen met de naam van het personage en een datum. Dat zag ik eerder ook al bij een ander boek van Phoenix Books — een mooie, herkenbare stijl en toch anders - waar ik fan van ben.
Dit boek is een aanrader voor jong én oud.