ik worstel en kom boven…
Bij hoog en laag - Jacodine van de Velde
Wij waren te laat en daarom leven wij nog…
Hosternokke wat een verhaal!
Prachtig omschreven en geschreven.. tranen over m’n wangen, omdat ook in dit boek een onderwerp wel erg dichtbij kwam met de werkelijkheid.
Maar Jacodine schrijft dit verhaal vol liefde en emotie zo prachtig dat het niet geeft. Je leeft met de hoofdpersonen Boris en Mare mee, haast alsof je zelf elk weekend naar Zeeland rijdt.. Boris is een stoere vent met zoveel liefde in zich, dat moet er een keer uitbarsten.
Mare is een lieve kleuterjuf, die haar gebroken hart probeert te werken bovenop het verdriet om haar moeder, gelukkig heeft ze een super zus (helaas op Sicilië) die haar in evenwicht houdt en af en toe een schop onder de kont (of sexy rood ondergoed) geeft.
Een verhaal met veel geschiedenis over Zeeland, alpaca’s, heel veel humor, gebroken harten, ontluikende liefde, het strand en een lekker recept achterin als ode aan haar eigen moeder..
Daarbij heeft het naast een prachtige cover, die alles in zich heeft van het verhaal, super mooie tekeningen aan het begin van de hoofdstukken en tussendoor lieve schelpjes.
(zie foto’s)
Ik kan alleen maar zeggen: lees dit boek, het is prachtig, ontroerend en veel meer dan een feelgood. Dikke aanrader.
Wij waren te laat en daarom leven wij nog…
Hosternokke wat een verhaal!
(zie foto’s)