De laatse Ravendochter

MijnBoekKeuze 27 mei 2025

Allereerst: wat een fantastisch boek! Die cover! Die edges! Het verhaal! Alles klopt!

“Om te voorkomen dat ze alles verliest moet ze de duisternis in zichzelf omarmen”

Een geweldig debuut voor Merel Godelieve, een heel goed fantasy verhaal, vol magie & romantiek, historie en een familie saga ineen.
Uniek samengebracht in een oud kasteel, Duncannon Castle, in het schitterende Ierland.

Het boek begint met een profetie en het verhaal van de Morrigan, wat je meteen “pakt”
Daarnaast volgen we Erin, die in het oude Duncannon Castle, dat al eeuwen in de familie is, woont en er met hart en ziel voor zorgt, ze verhuurt het als B&B en werkt daarnaast op haar oude school… ondanks alles zijn er grote geld zorgen.. zouden de opnames voor een film in het kasteel deze op kunnen lossen?
En dan staat de acteur Raven West ineens voor de deur en hij brengt een hoop ellende mee.. verder krijgen we dagboekfragmenten te lezen van een jonge Erin en mogen we genieten van haar groei in het bovennatuurlijke.

De interessante personages, het bovennatuurlijke, de vlotte en beeldende schrijfstijl van Merel maken dat je naar Ierland wilt afreizen om dit kasteel met eigen ogen te kunnen zien en erdoor heen te dwalen, tot aan de kerkers aan toe……..

Er zijn meerdere verhaallijnen, dagboek fragmenten, heden en verleden waardoor langzaamaan het verhaal samenkomt in een sterk uitgewerkt eind plot. Ik ben echt fan!

Conclusie: Een sterk fantasy boek van eigen bodem, vol humor, magie, rouw, spanning, een prachtige omgeving, romantiek, verraad, Ierse mythologie, familie perikelen & - geheimen en leuke, goed neergezette personages (I love tante Siobhan)

Heel erg bedankt @lsuitgeverij voor dit recensie exemplaar voor de leesclub, dit heeft mijn mening niet beïnvloed & @merelgodelieve voor dit geweldige boek!

We lazen dit boek met de leesclub van @ilonaslevenbijls, we komen nog online bij elkaar om samen met Merel het boek te bespreken en na te genieten.

#buddyread #leesclub #merelgodelieve #ikleesmerelgodelieve #ilonaslevenbijls #delaatsteravendochter #mijnboekkeuze

Meer recensies van MijnBoekKeuze