In een woord: geweldig!

Miranda6452 21 september 2025
Milou heeft net een nare ervaring in de liefde achter de rug. Zodra ze hoort dat ze een huisje erft van haar Oom Teun in de Schotse Hooglanden, hoeft ze er niet lang over na te denken. Ze pakt haar spullen, laat alles achter en vertrek naar Schotland. Wat gaat ze er aantreffen? Een reis naar rust, antwoorden en een mogelijke nieuwe liefde begint.

Nadat de relatie met Stanley ten einde is, woont Milou weer bij haar moeder. Haar vader is recent overleden, dus zij vindt het gezellig. Milou ervaart het anders. In haar 30e had ze niet verwacht weer thuis te wonen en haar baan kwijt te zijn. Als ze een huisje Erft in Schotland, gaat ze er dan ook direct naar toe. Daar ervaart ze een warm bad. De bewoners van het kleine dorpje ontvangen haar met open armen. Iedereen was gek op haar oom. Ze voelt ze er direct thuis en wordt vriendinnen met Ella.

geluk met een slokje whisky is wen heerlijke feelgood met een vleugje herfstvibes. Voor mij hadden die vibes meer naar voren mogen komen. Maar ik ben herfst fan. De sfeer van de Hooglanden wordt goed ennsterk neergezet. Het verhaal is geweldig en heeft veel lagen. Als dit verhaal geen korte novelle zou zijn, maar ruimte had om dieper uitgewerkt te worden, was dit een geweldig verhaal voor een uitstekende feelgood roman.

Alle karakters in het verhaal zijn interessant en zorgen mede voor een compleet verhaal. Ik leefde helemaal met Milou mee. Ze is een sympathiek karakter en hoofdpersoon. Je kunt je makkelijk in haar verplaatsen. Het verhaal heeft naast een dosis romantiek ook een spannend element.

Geluk met een slokje whisky heeft een mooie mix van feelgood en een vleugje spanning. Milou is een leuk karakter om te volgen. Het verhaal zit goed in elkaar, is goed uitgewerkt en heeft veel diepgang voor een kort verhaal. Aanrader als je van korte feelgood verhalen houdt met veel inhoud.

Meer recensies van Miranda6452

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!