Heerlijke feelgood; mijn eerste Jill
Denk jij ook weleens aan mij is een heerlijke feelgood roman die me ontzettend aangenaam heeft verrast. Het verhaal lijkt eerst om Nella en Lizzie te gaan, maar al gauw worden er steeds meer karakters geïntroduceerd. Het verhaal wordt hierdoor steeds groter, uitgebreider en met meer verhalen en lagen. Geweldig! Ik kreeg heel goed gevoel bij de karakters en van hen houden en de verhalen die ze vertellen. Heel knap hoe de schrijfster al deze verschillende personages weet te introduceren zonder dat dit ten koste gaat van het natuurlijke verloop van het verhaal.
Het verhaal leest heel fijn en vlot weg. De karakters worden stap voor stap geïntroduceerd, je kunt uitstekend volgen wie wie is en hoe ze aan elkaar gelinkt zijn en in het verhaal passen. Ieder verhaal is uniek en is met veel liefde en aandacht uitgewerkt. Ik had verwacht dat Nella de hoofdpersoon zou zijn, maar dat liep anders in het verhaal. Lizzie kwam beter uit de verf als tweede hoofdpersoon. Beide vrouwen hebben een sterk karakter en zijn totaal anders. Beide een interessante geschiedenis en het nodige wat ze mee hebben gemaakt. Beide stapelverliefd. De droomman van Nella is haar baas en dus een no go, temeer omdat ze haar werk superleuk vindt. Lizzie ziet hem eerst niet zitten, hun eerste ontmoeting was nogal zwaar en agressief, maar dit verandert in de loop van de tijd. Maar ze is actrice en moet terug naar Hollywood terwijl haar liefde achterblijft in Engeland. Dat gaat toch nooit werken?
Denk jij ook weleens aan mij speelt zich af op het platteland en ook dat is treffend gedaan. Ik voelde me thuis in Starbourne. Het lijkt me een heerlijk plaatsje om te wonen. Überhaupt vind ik het verhaal erg gezellig met veel cozy vibes. Jammergenoef vond ik Nella minder uit de verf kwam als hoofdpersoon, iets wat ik bij de start van het boek wel had verwacht. Het verhaal heeft alle elementen voor een goede feelgood; humor, romantiek, drama, vriendschap, liefde en een verrassende familie twist. Ook wist dit verhaal me te verrassen in de zin dat ik het geen typische feelgood vind door de vele verschillende verhalen die samen een mooi geheel vormen en dat de stellen van verschillende leeftijden zijn. De meeste feelgoods gaan alleen over jonge mensen, zelf vind ik het verfrissend wanneer dit afwijkt van de standaard. En wat een geweldige cover met glimmende titel en die sprayed edges. Een parel voor in je boekenkast. Ik heb genoten van deze voor mij eerste kennismaking met Jill Mansell en ga zeker vaker van haar een boek oppakken.