Spannend kort verhaal

Miranda6452 09 september 2025
Charlie lijkt haar leven goed voor elkaar te hebben. Ze heeft een goede baan als consultant, maar het grote probleem is dat ze te vaak JA op alles zegt en bijna voortdurend over haar grenzen gaat. Haar werkgever stimuleert haar om naar een coach te gaan om dit probleem aan te pakken. Wat ze ook probeert. Voor een nieuwe werkopdracht moet ze naar Zwolle. Naar de plek waar ze liever niet naar terug wil gaan. On top of it all, komt ze iemand uit haar verleden tegen. Iemand die ze nooit meer had willen zien. Dit brengt onaangename herinneringen aan haar jeugd naar boven. Daarnaast is daar ook nog Teun. Een man die ze ontmoet heeft, maar wat voor haar bij een one night stand had moeten blijven, eindigt in een stalker.

Het verhaal over Charlie wordt vanuit verschillende tijdslijnen geschreven. Zelf ben ik altijd fan van verschillende tijdslijnen en POV omdat dit voor mij vaak de opbouw van de spanning ten goede komt. En dat was in dit geval ook zo. Mijn nieuwsgierigheid was vanaf het eerste hoofdstuk geprikkeld. Langzaam wordt de spanning opgebouwd en krijg je telkens steeds weer een brokje informatie. De informatie toevoer is vrij summier, waardoor je echt geprikkeld wordt om door te lezen tot je achter het complete verhaal komt. Naast Charlie zijn er enkele andere karakters, maar zij draagt het verhaal echt top. Aan het einde vinden er verrassende wendingen plaats tot de ontknoping volgt.

Het zwarte water vind ik een ontzettend goede en spannende novelle van Sacha Voogd. De verschillende tijdslijnen wisten me te boeien. Het verhaal wordt goed opgebouwd, evenals de spanningsboog. Ik heb genoten van dit korte verhaal.

Meer recensies van Miranda6452