Spannende thriller
Jacky heeft een moeilijke jeugd gehad met een gewelddadige vader, waar het hele gezin onder leed. Toch lijkt ze haar leven nu goed op de rit te hebben. Ze heeft een nieuwe baan, tijd voor haar kunst, een appartement en schatten van vriendinnen. Maar tijdens haar vaste hardlooprondje door het bos is ze getuige van een aanranding en poging tot verkrachting. Na enige twijfels gaat ze toch naar de politie om informatie te verstrekken. Maar is het wel degene van wie ze denkt dat hij de dader is?
Jacky's leven is niet over rozen gegaan. Maar het lijkt nu een stuk beter te gaan. Ze woont op zichzelf en kan zich uiten in haar kunst, vind een oude vriendin weer terug en vind een nieuwe baan. Maar ze maakt alsnog wat nare dingen mee. De schrijfster weet het unheimische beklemmende gevoel goed weer te geven. Ik voelde de spanning onder mijn huid kruipen.
Je leest het verhaal vanuit Jacky. Jacky is een leuk personage, een krachtige vrouw die veel meemaakt en zich altijd staande weet te houden. Ik heb bewondering voor haar.
De schrijfster weet de spanning op te bouwen niet alleen door middel van de gebeurtenissen maar ook de wijze waarop het verhaal is opgebouwd, in verschillende "tijdzones". Ik weet nog niet of ik deze wijze prettig lezen vindt, maar het zorgt er zeker voor de je zelf wat langer moet raden hoe het verhaal in elkaar steekt. Uiteindelijk kwam de ontknoping voor mij toch als een verrassing.
Het onrecht is een vlot geschreven thriller. Het verhaal leest vlot weg, je hebt het binnen enkele uren uit. De schrijfster weet de spanning gedurende het verhaal goed op te bouwen. Jacky is een sympathiek krachtig hoofdpersoon. De ontknoping kwam toch onverwacht tot een ander einde dan ik had verwacht.