Prachtig vervolg

Miranda6452 29 januari 2026
In het tweede deel van de Meerendal serie volgen we June Vermeer en Vince Eijssink. June is dochter en erfgename van de Vermeer brouwerij. Het brouwen zit haar in het bloed, net als bij haar moeder die helaas acht jaar geleden is overleden. Ze kan dan ook nauwelijks geloven als ze op het Zomerfestival notabene van de concurrent Vince van de Eijssink brouwerij, moet horen dat de Vermeer brouwerij door hen is overgenomen. Haar vader heeft haar niet eens geïnformeerd, en erger nog, haar kans om brouwer te worden, ontnomen! Het blijkt waar te zijn, Vermeer draait al een hele tijd met verlies en Vermeer wordt, inclusief personeel, overgenomen door Eijssink. Al gauw blijkt het toch mee te vallen. Bij Vince krijgt ze de kans te brouwen, tot grote woede van haar vader. Wat moet ze daar nou mee?

Is Rust in de tent net zo'n leuk tussendoortje als deel een, leven in de brouwerij? Ik kan al vast verklappen, dat is het zeker. De schrijfstijl is vlot en het leest lekker makkelijk weg. Het tempo ligt hoof maar daar hou ik wel van, zeker bij tussendoortjes. Door de kortere lengte moet er ook veel in weinig tijd gebeuren.

June en Vince zijn leuke sympathieke personages en zijn zeer aan elkaar gewaagd. Fanatieke discussies tussen deze twee maken het beslist aangenaam om te lezen. Hun spanningsveld is duidelijk voelbaar.

Thema's als liefde, familie, vriendschap en rouw komen allemaal aanbod. Ik vind beslist dat de moeder van June een grote rol in het verhaal speelt ondanks dat ze niet meer aanwezig is. Dat is op een liefdevolle respectvolle manier gedaan. Ook gelijkheid voor iedereen ongeacht geslacht is mooi verweven in dit boek, zonder dat het vervelend wordt of overdreven veel aandacht krijgt.

Rust in de tent het tweede deel in de Meerendal serie. Deze novelle is prima als stand alone te lezen maar ik zou echt deel een, Leven in de brouwerij, er even bijpakken. Net zo leuk als deze! Het verhaal is vlot en met veel humor geschreven. Ik moest regelmatig lachen om June. Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe het met Mike en Sophie en hun huwelijk verder gaat en hoe Vince zijn toekomstdromen werkelijkheid laat worden met June aan zijn zijde.

Meer recensies van Miranda6452