Leest lekker weg
Nena is relatief kort samen met Diederik, ze wonen samen in Den Haag. Diederik heeft een zoontje Benjamin uit zijn vorige relatie. Nena grijpt haar nieuwe kans met Diederik en Benjamin met beide handen aan. Na een vervelende ervaring met haar ex Douwe, verdient ze alle geluk en een nieuwe kans. Met Diederik en Benjamin is ze dan ook heel gelukkig, zij houden ook van haar. Haar relatie met Celeste en Cato, Diederiks ex en moeder, verloopt erg stroef. Ze vindt een nieuwe baan in een boekenwinkel en ze raakt bevriend met Lou. Ze probeert er wat van te maken maar er gebeuren telkens rare dingen in haar omgeving.
Het verhaal leest lekker vlot en makkelijk weg. Je stapt direct in het leven van Nena en je voelt je "thuis" in haar leven. De opbouw van d'r spanning vond ik eerst goed. Je begint tenslotte net in een boek, moet de personages en geschiedenis leren kennen. Dan is het logisch dat het niet meteen topspannend is. Ook vind ik de hints naar Nenas verleden zeker een extra laag aan het verhaal toevoegen. Jammer genoeg werd de spanning niet verder opgevoerd maar bleef dit een beetje op hetzelfde niveau. Het was boeiend en pakkend genoeg om het verhaal toch te willen doorlezen, maar er had voor mijn gevoel veel meer in gezeten.
Nena is als personage bijzonder goed en natuurlijk neergezet. De hints naar haar verleden, de spanning in de relatie met haar schoonmoeder en de moeder van Benjamin, haar twijfels onzekerheid en angst zorgen ervoor dat dit een goed verhaal is waar je je echt mee kunt inleven. Nena is een normale, iets wat saaie vrouw waar menigeen zich goed in kan verplaatsen. Ook haar gevoelens omtrent het bonusmoederschap zullen, denk ik, voor veel mensen herkenbaar zijn.
Het einde vond ik daarentegen zeer verrassend, dit had ik absoluut niet aan zien komen. Dat maakt veel goed. Er is nog een vervolg. Deze heb ik nog niet gelezen dus hoe het eindigt weet ik nog niet precies. Ik ben wel geprikkeld het vervolg snel op te pakken.