Mix van feelgod met beetje spice
Sophie is 5 jaar geleden naar Amsterdam vertrokken en heeft haar relatie met Mike opgegeven om haar dromen als journaliste na te jagen. Het ergste is dat ze na vertrek zelfs geen contact heeft gehouden, met niemand eigenlijk. Daarom vindt ze het erg lastig om na haar ontslag terug te keren naar huis. Niet alleen omdat ze ophangende pootjes naar het ouderlijk huis terug keert, of omdat haar carrière als journalist is mislukt, maar vooral omdat ze in het kleine Meerendal ongetwijfeld haar ex Mike gaat tegenkomen.
Leven in de brouwerij is het debuut van Kim Catsburg. Het is een heerlijk vlot geschreven tussendoortje. Een mix van feelgood met een tintje spice. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. Sophie is een sympathiek en herkenbaar hoofdpersoon. Je leest het verhaal uit haar perspectief en leeft meteen met haar mee. De schrijfster weet goed weer te geven hoe het voelt om terug te keren naar huis, wanneer je het niet hebt gemaakt in de grote stad. Vernederend, maar ondanks alles ontvangen ze haar met open armen. Meerendal is een heerlijk dorpje, ik zou er zelf prima kunnen wonen. Gezellig juist.
Genoten van dit korte debuut verhaal van Kim. Ik kijk nu al uit naar het vervolg.