Geweldige kerstsfeer
Maartje is kleuterleidster en heeft de organisatie van het jaarlijkse kerstdiner op school op zich genomen. Ze is dol op kerst en hoewel het bij haar thuis vroeger niet zo leuk was als ze had wenste, wil ze wel zorgen dat haar kleuters een geweldig diner op school hebben. Hoewel ze ervan geniet, zit ook Benjamin in de commissie. Waarom is haar een raadsel. Hij ligt vooral dwars en kerstspirit lijkt hem vreemd te zijn. Gelukkig is ze na het diner van hem af en verdwijnt ze naar de Veluwe om daar haar kerstvakantie en de kerstdagen door te brengen. Weg van vervelende en kwetsende mensen als Benjamin en haar vader. Tot haar grote schrik komt ze daar Benjamin alsnog tegen. Wat blijkt, zijn zus is pas verhuist en woont naast Pleun. Als ze hem nu maar niet telkens tegenkomt.....
Wat heeft Simon toch een ontzettend fijne, vlotte pen. Ze weet de karakters goed neer te zetten zodat ik me gelijk in ze kan verplaatsen. Maartje is natuurlijk de hoofdpersoon maar Benjamin krijgt zeker de nodige aandacht. Ze is zeer sympathiek en houdt echt van haar kleuters. Benjamin lijkt een echt typetje te zijn, maar in de loop van het verhaal veranderd dit. De vonken spatten van de pagina's door de opbouwende spanning en aantrekkingskracht. Vriendin Pleun kennen we uit Pluk de dag. Beslist een aanrader om ook te lezen, maar niet per se noodzakelijk om van dit humorvolle kerstverhaal te genieten.
De K van kerst is beslist een heerlijk tussendoortje om in december te lezen. De kerstsfeer spat van elke pagina af. Het begint met het kinder-kerstdiner op de school van Maartje, gevolgd door knus kerstfilms kijken met bestie Pleun, de kerstmarkt en kersteditie van de pub quiz. Supergezellig en sfeervol. Dit gaat gepaard met een flinke dosis humor en romantiek, vermengt met hilarische situaties en een tikkie chaos. Kortom deze moet je lezen als echte kerstfan.