Oneindig Oman

Miranda6452 10 augustus 2025
Nadat Nicoles verloofde Abel is vreemdgegaan met diverse vrouwen, besluit ze er tussen uit te gaan op vakantie naar Oman. Ze wil zichzelf opnieuw leren kennen. Daar ontmoet ze diverse mensen, Sander, Nasr en de exotische Saïd bin Abdullah. Ze valt meteen voor zijn uiterlijk en uitstraling. Pas later verneemt ze dat hij de zoon van de sultan is. Maar dan is het te laat. Ze is halsoverkop verliefd geworden. Wat zal haar de toekomst brengen.

Oneindig Oman is het debuut van Stella Mulder. Oman vind ik een verrassende eindbestemming om te genieten en bij te komen van de breuk. Maar daardoor had ik wel extra zin te beginnen in dit verhaal.
Het verhaal wordt geschreven vanuit Nicole of Nic, zoals iedereen haar noemt, in ik vorm. Dat is duidelijk te merken. Je leest en hoort eigenlijk vrij weinig vanuit andere standpunten, mensen. Jammer aan de ene kant, want dat was her verhaal vast ten goede gekomen. Maar daar staat tegen over dat je wel helemaal in de huid van de hoofdrolspeelster kunt kruipen.

De omgeving van Oman is prachtig beschreven, de woestijn, de stad en een plek gevuld met expats komen aan de orde. Dit geeft een mooi beeld van het land en sprak tot mijn verbeelding. Nic beleefde de meest gave dingen; dune bashing, overstromingen waar ze zich toch met de jeep doorheen waagden en een privérondleiding langst de mooiste plekken.
Elk hoofdstuk heeft een eigen titel, een leuke creatieve twist. Dit zorgde er ook wel voor dat ik me lange tijd heb afgevraagd of de Spicy scène tussen Nic en Saïd zich daadwerkelijk heeft afgespeeld of dat het een droom of misschien fatamorgana was.

Oneindig Oman is een verrassende feelgood die anders uit pakte dan ik had verwacht. Helaas vond ik het persoonlijk wat tegen vallen. Ik had er meer van verwacht, zeker nadat het begin zo veel belovend was. Het einde voelt voor mij ook een beetje vreemd. Zelf had ik dan liever gekozen voor een vervolg om het restant van Nics verhaal verder af te maken. Het verhaal beschrijft mooi de prachtige omgeving en geeft een interessant kijkje in het leven in een land waar ik verder weinig van weet. Nic is een sympathiek karakter en ik bewonder haar kracht en doorzettingsvermogen.

Meer recensies van Miranda6452