Een heerlijk zomerse feelgood
Om zichzelf uit een penibele werksituatie te redden, stemt Roos in met het waanzinnige plan van haar CEO om de vriendin van haar baas Dante, tijdens het huwelijk van zijn zus te spelen. Hoe moeilijk kan het zijn om dit voor een paar dagen vol te houden? Bovendien levert het haar een extra `vakantie` in het mooie zonnige Italië op. Maar tijdens de periode daar merkt ze dat het niet zo makkelijk is als ze had verwacht. Niet alleen heet zijn familie haar van harte welkom en zijn ze lief en warm, ook zijn ex Amber is tijdens het huwelijk van Noortje van de partij. Amber en Dantes zus Noortje zijn nog altijd vriendinnen. Vervelend voor Dante, maar nog meer voor Roos. Amber zet namelijk alles op alles om te bewijzen dat de liefde en relatie tussen Roos en Dante niet echt is. En zo raakt Roos in diverse lastige, chaotische en zeer humoristische situaties terecht.
Ik verheug me altijd op een nieuw tussendoortje van Sabine Zwaan. Ze schrijft geweldige feelgood verhalen met een flinke dosis humor, chaos en romantiek. Ik ben nog nooit teleurgesteld en dat ben ik ook deze keer niet. Zon, leugens en liefde is een heerlijk romantische feelgood. Roos, Dante en al zijn familieleden zijn leuk, sympathiek en warm. Je voelt je direct thuis in dit verhaal en bij deze familie. En daar is dan ex Amber, die roet in het eten gooit. Haar venijn is duidelijk voelbaar, evenals Roos verwarring voor wat ze nu echt voor Dante voelt.
Het verhaal is vlot geschreven, vanuit het oogpunt van Roos in ik-vorm. Ik voelde direct met haar mee. Ze is leuk, sympathiek, warm en chaotisch. Love it. De gebeurtenissen dit plaats vinden zijn geweldig, het is geen moment saai. Mooie omgeving gecombineerd met chaos, ontluikende liefde en humor onder een stralende Italiaanse zon. Het perfecte verhaal om te lezen tijdens de zomervakantie. Of de zon nu schijnt of niet.