goed uitgewerkte feelgood, hopelijk komt er een 2e deel

Miranda6452 30 juli 2025
Susan is getrouwd met Ronald. Ze hebben zoontje Daan van drie. Ze wonen in vinex wijk in Almere. Zo op het oog hebben ze alles wat een jong verliefd stel zich maar kan wensen. Man een goede baan - iets financieels op de zuidas en de vrouw werkt van uit huis als freelancejournalist voor een tijdschrift voor ouderen, Kwiek. Zo houdt ze mooi tijd over voor haar jonge gezin en haar droom om een volgende roman te schrijven.
Maar niets is wat het lijkt. Susan vindt de stukken die ze voor Kwiek schrijft niet interessant. Haar zoontje Daan houdt haar s nachts veel uit haar slaap en zijn driftbuien overdag zijn ook niet leuk te noemen. En als klap op de vuurpijl is Ronald steeds minder vaak op tijd thuis. Zijn dagen worden steeds langer en hij vergeet hun 5-jarige huwelijksdag. Is Susan nog wel gelukkig met haar leven?

Mamma wil ook wel eens wat een prachtig verhaal. De schrijfster is er zo goed in geslaagd om in het korte verhaal van 130 blz mij het gevoel te geven dat ik een volwaardige roman heb gelezen. De schrijfstijl is prettig, heel leesbaar en vlot. Alle karakters in het verhaal zijn voor een kort verhaal goed uitgediept. Je kunt je makkelijk in Susan verplaatsen. Het verhaal is ook vanuit haar in ik vorm geschreven. Haar struggles en gevoelens krijgen veel aandacht net als de chaos van een jong gezin. Dit heeft het verhaal meer diepgang. Ik heb zelf geen kinderen maar kreeg een goed beeld van de mooie en de ook zware momenten. De irritatie die je kunt voelen als ouder terwijl je enorm van je kind houdt. Het verhaal wist me te verrassen met een verscheidenheid aan gebeurtenissen Ik heb ook regelmatig met een glimlach op m'n gezicht gezeten tijdens het lezen. Kortom een aanrader.

Meer recensies van Miranda6452