Spanende psychologische thriller

Miranda6452 Miranda6452
19 mrt 2026

n De verkeerde moeder maken we kennis met Lexie. Ze was 1 jaar toen haar moeder overleed. Haar vader hertrouwde met Anne. Nu is haar vader overleden. Na zijn dood ontdekt ze een geheimzinnige brief waaruit ze afleidt dat haar vader tijdens zijn huwelijk met Anne een affaire had met een andere vrouw. Ze gaat op onderzoek uit en stuit op nog meer geheimen in het verleden van haar vader. Was hij wel de man wie ze dacht dat hij was?

Het verhaal wist me direct te boeien door de geheimzinnigheid. Niet alleen van de brief zelf maar ook door het gedrag van Lexies Stiefmoeder. Het verhaal heeft een onderhuidse spanning die mooi wordt verdiept en uitgebouwd. Door het medicijn gebruik van Lexie en haar mentale gesteldheid, begon ik op een gegeven moment zelf aan alles te twijfelen wat ik las. Het gedrag van andere personages in haar leven, of beter Lexies waarneming daarvan, draagt daar ook aan bij.

De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl en het verhaal leest zeer vlot weg. De sfeer en spanning weet ze goed uit te bouwen tot een zeer verrassende twist aan het einde die ik niet zag aankomen. Ik vind dit de beste van Voogd tot nu toe. Aanrader als je van psychologische thrillers en korte verhalen houdt.

Meer recensies van Miranda6452