Engels tijdsbeeld
Wat heb ik hiervan gewoonweg genoten!
Een spannend boek op z'n tijd is heerlijk. Dit boek verhaalde op de achterflap van een Engelse soldaat die na de Eerste Wereldoorlog in een psychiatrische inrichting verblijft en daarna terugkeert in een dorpje. Genoeg voor mij om het op te pakken.
Soldaat Thomas Lassiter opent het boek met een schuldbekentenis terwijl hij in de dodencel wacht op de galg. Hij zou een moord hebben gepleegd, maar wat je als lezer ook weet, is dat hij aan psychoses lijdt. Klopt zijn verhaal dan wel en zit hij er dan niet onschuldig? Gaandeweg komen er meer mysteries, aangewakkerd door zijn al dan niet labiele staat. De dorpsbewoners blijken echter ook niet allemaal vrij van intriges en geheimen. Knap is hoe de auteur ondertussen de lezer middels o.a. tijdsprongen laat meespeuren naar de complete puzzel. Een geheel dat pas op het laatst gecompleteerd wordt!
Zoek je een boek dat het midden houdt tussen een detective en roman over een tijdsbeeld? Pak dan deze mee.
En voor wie zich afvraagt of het echt zo erg was in psychiatrische inrichtingen: ja, er zijn meer verhalen dat er op soldaten geëxperimenteerd werd.