Mengeling van genres

Missmir 23 september 2025
Aurora dwaalt rond en voelt zich verloren. Ze heeft net haar zus verloren en trekt samen met haar hond in een camper naar de Felsenhimmel. Daar, waar haar zus is overleden. Ze ontmoet daar Jakob, die gebukt gaat onder de nasleep van een ernstig incident. Hoewel ze allebei hun eigen geheimen hebben en daarom afstand proberen te houden, lukt dat niet. Tot de geheimen uitkomen.

Aurora en Jakob vertellen allebei hun kant van het verhaal. Door het gebruik van de ik-vorm krijg je een goed beeld van hun gevoelens en gedachten. De hoofdpersonages voelen echt aan. Zo nu en dan komen er spraakberichten tussendoor. Het verhaal wordt niet chronologisch verteld. Je moet daarom wel goed opletten in welke tijd je zit. Heden en verleden wisselen elkaar af.

Het kostte mij wat moeite om in het boek te komen en ook om er in te blijven. Misschien lag het aan de schrijfstijl, of aan het feit dat er vrij weinig gebeurde in het begin. Wel bleef daar steeds een mysterie over het incident, waarnaar ik wel nieuwsgierig was. Het verhaal is een mengeling van genres: het is een roman, heeft spice, maar heeft ook een thrillerelement. Dit is interessant aan het boek, hoewel niet iedereen gecharmeerd zal zijn van expliciete seksscènes (deze kunnen ook prima overgeslagen worden).

De verhaallijn bevat wel enkele verrassingen, maar helaas had ik het al snel door. Hoewel het voor mij geen complete verrassing was, bleef het mij wel boeien en was ik benieuwd hoe het allemaal zou ontvouwen. Er wordt gedurende het verhaal veel informatie met de lezer gedeeld, die op meerdere manieren te interpreteren zijn. Waar ik erg van genoten heb, is de visuele wereld die Kristina creëert, het is alsof je zelf in de Italiaanse Alpen rondloopt.

Hoewel het niet helemaal mijn boek was, kijk ik toch uit naar deel 2.
3.5 ster

Meer recensies van Missmir

Een meeslepend verhaal voor tieners over de zoektocht naar wie je echt bent en naar wie je vriend is onderweg. 'Spannend. Grappig. Ontroerend.' – Proeflezers over Keerpunt