Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De keuze

Monique 26 mei 2023
Je kunt niet veranderen wat er is gebeurt, je kunt niet veranderen wat je hebt gedaan of wat je is aangedaan. Maar je kunt ervoor kiezen hoe je nu leeft, je kunt ervoor kiezen om vrij te zijn.

In dit boek vertelt Dr. Eger - psychotherapeute - haar verhaal over hoe zij als tienermeisje naar een concentratiekamp werd geleid. Daar haar ouders verloor en er samen met haar zus voorstond. Welke ontberingen ze heeft moeten doorstaan en hoe zij zich staande kon houden.
Als de oorlog voorbij is, is het leed niet geleden. Nog vaak heeft zij last van hetgeen ze heeft meegemaakt.

Dr. Eger neemt de lezer mee in haar levensverhaal, wat soms ook levensecht is beschreven. Je ervaart waar ze doorheen is gegaan, waar ze voor heeft gestaan en hoe het haar is gelukt de oorlog ternauwernood te overleven.
Na de oorlog leert ze het vak van psychotherapeute, maar zelfs in haar werk loopt ze nog tegen obstakels in haar eigen leven aan.
Ze laat ons zien dat we altijd een keuze hebben. We hoeven ons niet neer te leggen bij hoe de situatie is. We hebben een keuze. En als we ons dit realiseren maken we onszelf sterker. Kunnen we ons vrij maken van het verleden.

Het boeiende verhaal zet je nog wel aan tot nadenken. Want evenzo is het een eye opener je te realiseren dat je altijd een keuze hebt. Ook nu in deze tijd.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Monique

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.