Een van ons

Monique 27 januari 2026
Martin en Ben waren jarenlang beste vrienden, tot Ben Martins leven ruïneerde. Als Martin na zeven jaar stilte een uitnodiging ontvangt om terug te keren naar de familie Fitzmaurice, kan hij de kans om wraak te nemen niet weerstaan​​.

Ben wordt inmiddels getipt als de volgende premier. Maar Martin ziet wel wat zwakke plekken: Bens vrouw, bij wie het bevoorrechte bestaan ​​begint te wringen. Hun dochter, die vecht tegen alles waar haar ouders voor staan. Een in ongenade gevallen parlementslid, vastbesloten om zijn comeback te maken. En Bens zus, wier vroegtijdige dood veel vragen oproept.

Martin en Ben worden gedwongen onder ogen te zien wat liefde werkelijk betekent, als familie, macht en loyaliteit op het spel staan.

In dit onweerstaanbare verhaal over bedrog, oude banden en verzwegen schandalen wordt een gegoede Britse familie geconfronteerd met de consequenties van privilege en de prijs van macht.

Dit boek is een vervolg op ‘Het feest”. Maar waar het eerste deel mij niet onder deed blazen, doet dit deel dat ook niet.
Het mooie aan dit verhaal is dat recht uiteindelijk zegeviert, maar dat is het dan ook.

Vanwege de goede resencies besloot ik het boek te gaan lezen. Hoewel het geen onaardig boek is, maakte het voor mij de verwachtingen niet waar. Het is soms ook vergezocht.
Het verhaal handelt over eerdere schandalen die in de doofpot zijn gestopt maar ook levens die worden geruïneerd doordat met niet hoort wat er gezegd wordt, of beter nog, niet wil horen, wat eigenlijk nog veel kwalijker is.

De schrijfstijl vond ik niet altijd even prettig. Soms was het lastig de aandacht bij het verhaal te houden.

Samenvattend kan ik zeggen dat het een aardig verhaal is maar ik me niet kan vinden in de recensies die ik hier veel lees.

Meer recensies van Monique