Dit heb je verdiend
Het enige geluid was het echoën van zijn voetstappen in de gang. Pas toen zijn ogen aan het donker gewend waren, zag hij het bloedspoor. Zijn hart begon sneller te kloppen. Hij sloop naar de keukendeur, voorzichtig het spoor ont-wijkend. ‘Melissa?’ Hij drukte zijn oor tegen de deur.
Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben: een heerlijk gezin en een prachtig huis in een rustige buitenwijk. Maar nu is ze dood, en haar gewurgde lichaam vertoont bewijs van eerdere verwondingen. De plaats delict doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden. Is het Melissa’s echtgenoot, met zijn losse handjes? Haar door jaloezie verteerde minnaar? Of is er nog iemand in het spel – iemand die Melissa al tijden in de gaten hield en die zijn volgende slachtoffer al in het vizier heeft?
Dit is het tweede deel in de Gina Harte serie, en wat voor een.
Een zeer waardig vervolg.
Ook dit verhaal laat je op het puntje van je stoel zitten. De spanning spat van het boek af.
Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken. Ik hou daar wel van. De verhaallijnen wisselen elkaar snel af en daardoor blijft de spanning continu aanwezig.
Het verhaal,leest - mede door de korte hoofdstukken - erg prettig. Fijne schrijfstijl van de auteur.
De personages worden goed beschreven en ook in hoeveelheid niet te veel.
De titel van het boek is ook erg sprekend. Mensen die niets verkeerd doen worden slachtoffer omdat hun leefwijze afwijkt van wat sommigen als standaard zien. Ze hebben het in hun ogen verdiend.
Schrijnend om te moeten lezen hoe ze onder invloed van mannen bleven. Dat ze werden gedrogeerd en gemanipuleerd. Ook dat ze hun ideeen opgedrongen kregen.
Dit verhaal wordt zo beeldend vertelt dat je je kunt voorstellen waarom men er in mee gaat.
De auteur laat zien hoe je een goede thriller moet schrijven. En net als na het lezen van het eerste deel, het smaakt naar meer.