Nachtstad

Monique 29 november 2025
De vrouw van de Brusselse minister-president is verdwenen. Op een fototentoonstelling in de Bozar herkent hij haar plots op een van de beelden. Het is de laatste foto die van haar werd gemaakt - op een plek waar ze niet had moeten zijn.

Ondertussen krijgt privédetective Keller Brik de vraag om de verdwijning van een tienermeisje te onderzoeken. Zijn assistente, Gwen, eist de zaak op. De zoektocht confronteert haar met geesten uit het verleden. Geesten die aantonen dat niets ooit voorbij is, vooral niet het verleden.

Dit is het tweede boek in de Keller Brik serie.
Eerlijk, dit deel vind ik beter dan het eerste deel. Het is vlotter geschreven en heeft ook meer aandacht voor de personen die in het verhaal voorkomen.
De spanning zit er goed in.

Brussel wordt weggezet als een bruisende stad met ook duistere plekken.
Er wordt goed gebruik gemaakt van alles wat Brussel te bieden heeft.
Het leuke is dat er in dit deel ook een grote rol is weggelegd voor assistente Gwen. Ondanks dat zij geen officiele licentie heeft, weet zij de wegen te bewandelen op een manier die wellicht niet chique is maar wel effectief.
Helaas moet ze acties wel bekopen, evenals Keller Brik zelf trouwens.

Het mooie aan dit boek is dat er ook een persoonlijke twist aan wordt gegeven, door het verlies van de vader van Keller, die in het politiekorps altijd een prominente rol heeft gespeeld. Een rol waaronder Keller soms gebukt ging en waardoor hij zich echt moest zien te bewijzen.

Door lef te tonen komt het duo erg ver.

Na het lezen van het eerste deel in deze serie was ik nog niet omver geblazen. We komen in de buurt. Dit deel was significant beter dan het eerste. Het derde deel ligt ook al klaar dus Keller Brik, kom maar op.

Meer recensies van Monique

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.