Zoals Kerst bedoeld is

Monique 26 december 2025
De familie De Koning vierde kerst altijd samen – tot moeder drie jaar geleden overleed. Sindsdien is iedereen zijn eigen weg gegaan en voelt kerst meer als een verplichting dan een feest. Dit jaar besluit vader het anders te doen. Geen traditioneel kerstdiner in het ouderlijk huis, maar een knusse cottage in een idyllisch Engels dorpje, voor een échte kerstvakantie. Het plan? Een warme, nostalgische familiebijeenkomst, net als in een kerstfilm. De realiteit? Niemand heeft er zin in. Maar als vader aankondigt dat hij iets belangrijks te vertellen heeft, is weigeren geen optie.
Zoals kerst bedoeld is is een heerlijke feelgood vol met de chaos én liefde die bij kerst hoort!

Aardig kerstverhaal. Maar jammer dat het zo voorspelbaar is. Al van ver af is duidelijk hoe het verhaal afloopt.
Wat mij ook een beetje tegenstond is dat de hoofdpersonages zoveel netbzichzelf bezig zijn en weinig oog hebben voor elkaar.
Pas als ze gedwongen worden tijd met elkaar door te brengen wordt duidelijk waar het echt om gaat.

En wellicht is het een eye opener voor velen. Want vaak zijn we toch met ons zelf bezig en met degenen die heel dicht bij ons staan en hebben e weinig oog voor anderen.
Dit verhaal laat wel zien waar het om gaat. Niet alleen met Kerst maar altijd.

Omkijken naar elkaar is zo belangrijk. Interesse tonen in elkaar en elkaar steunen als de ander het even moeilijk heeft. Laten we hopen dat deze gedachte blijft hangen,, dat maakt ons leven aangenamer en zeker ook leuker.

Meer recensies van Monique