Zo’n mooi meisje

Monique 28 december 2025
Een jonge vrouw valt uit een busje dat met hoge snelheid over een afgelegen weg raast. Haar lichaam is gekneusd en beurs en met haar laatste kracht wendt ze zich tot de persoon die haar te hulp schiet. ‘Help haar,’ fluistert ze voordat ze haar ogen voorgoed sluit.

Een paar dagen later wordt in een ondiep graf, slechts enkele kilometers verderop, het lichaam van een ander meisje gevonden. De gelijkenissen tussen de twee meisjes zijn verontrustend – dezelfde leeftijd, hetzelfde fragiele lichaam en tot slot dat felrode haar. Rechercheur Gina Harte moet haar privézorgen opzijzetten, voordat de moordenaar zijn oog op het volgende perfecte meisje laat vallen.

Dit is het derde deel in de Gina Harte serie.
In dit boek speelt dakloosheid en de gevaren die dat met zich meebrengt een grote rol. Er wordt beschreven welke gevaren er op de loer liggen, en waar het op uit kan draaien.

Ook in dit boek zijn meisjes slachtoffer van iemand die denkt op deze manier zijn eigen problemen te kunnen oplossen, maar het gaat van kwaad tot erger. De (wan)daden worden steeds groter en groter. Voortgedreven door een gevoel van uitzichtloosheid en het niet meer terug kunnen.

Gina duikt in deze casus en ondanks dat haar relatie met haar eigen dochter niet gemakkelijk is probeert ze alle ballen in de lucht te houden.
Ook laat het verhaal weer eens zien hoe bewerkelijk het leven bij de politie is. Dat werktijden een subjectief begrip is. Dat midden in een casus het privéleven naar de achtergrond wordt verdrongen. Je moet sterk in je schoenen staan. Ook als partner van.

Mooi geschreven verhaal wat wel behoorlijk confronterend is. In die zin dat er nog veel mensen dakloos zijn en dat er veel misstanden nog steeds voorkomen. We kunnen hier niet van wegkijken.
Mooi dat er oog voor is.

Mooi aan het verhaal is dat naast het werk wat gedaan moet worden ook aandacht wordt gegeven aan de persoonlijke kant van degenen die bij de politie werken. Tenslotte zijn dat ook mensen zoals u en ik.

Mooie serie over een inspecteur die heel gedreven is in haar werk.

Meer recensies van Monique